Keresés

Ön itt van: Cég > Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelem nyilatkozat

Az adatvédelmi szabályzat alkalmazandó minden természetes személy adataira, akik kapcsolatba kerülnek a Kwapil & Co GmbH (“Kwapil & Co”) vállalattal. Ezen adatok védelme különösen fontos számunkra. Ezért ezeket az adatokat kizárólag a jogszabályi rendelkezések (DSGVO, TKG 2003) alapján kezeljük.


Az adatfeldolgozásért való felelősség

Felelős az adatfeldolgozásért:
Kwapil & Co Ltd.
Kammelweg 9
A-1210 Bécs
e-mail: datenschutz.at@maxongroup.com

Adatvédelmi tisztviselő:

Dr. Eva Viktoria Kwapil 
e-mail: eva-viktoria.kwapil@maxongroup.com
Tel: +43 1 278 85 85

Adatforrások

Az Öntől kapott személyes adatokat üzleti kapcsolat vagy annak kezdeményezése keretében kezeljük. Ha például a weboldalon található űrlapon, e-mailben vagy telefonon lép velünk kapcsolatba, vagy ha személyes kapcsolatfelvételre kerül sor (például egy vásárlátogatás során), vagy ha ajánlatot küld nekünk, vagy ilyen ajánlatot kér, vagy ha megrendelést ad le, akkor a megadott összes adatot, beleértve a személyes adatokat is, feldolgozzuk a megkeresés feldolgozása, utólagos kérdések esetén, szerződésfeldolgozás, direkt marketing (különösen az "E-News" elküldése), valamint belső adminisztratív célokra (lásd még alább az "Adatkezelési célok" alatt).

Ezen túlmenően olyan adatokat is feldolgozunk, amelyeket a nyilvánosan hozzáférhető forrásokból (mindenféle média, például nyomtatott sajtó, weboldalak stb.; cégjegyzék, egyesületi nyilvántartás, telekkönyv stb.) jogszerűen szereztünk be. Ezenkívül egyedi esetekben feldolgozzuk azokat az adatokat, amelyeket az adósnyilvántartásokból (KSV 1870) kaptunk.

Az adatfeldolgozás céljai

A természetes személyek személyes adatait a következő célokból dolgozzuk fel:

  • A Kwapil & Co termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos információkérések kezelése és megválaszolása.
  • Ügyfélkapcsolatok kezelése (például, de nem kizárólagosan árajánlatok, beszerzési megrendelések, keretmegrendelések, megrendelések, számlázás, ügyfél- vagy termékproblémák megoldása, reklamációk, javítások, bármilyen szerződés feldolgozása).
  • Beszállítókkal vagy más üzleti partnerekkel való kapcsolatok kezelése
  • Marketing, mint például, de nem kizárólagosan, az e-hírlevelek küldése, új termékekről szóló információk, katalógusok küldése, meghívások kiállításokra stb. Például "E-News" hírlevelünket küldjük ügyfeleinknek és más üzleti partnereinknek. Ezt a hírlevél-eszközt arra használjuk, hogy rendszeresen küldjünk információkat az új termékekről és ajánlatokról. A hírlevélről bármikor leiratkozhat. Kérjük, egyszerűen válaszoljon a hírlevélre küldött e-mailre, a tárgyban a "leiratkozás" szóval.
  • belső adminisztratív célokra.

A feldolgozás jogalapjai

Ahhoz, hogy az adatkezelés jogszerű legyen, a személyes adatokat az érintett hozzájárulásával vagy más megengedett jogalapon kell kezelni, például többek között (a felsorolás nem teljes körű) azon az alapon, hogy az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelynek az érintett a szerződő fele, vagy az érintett kérésére hozott szerződéskötést megelőző intézkedések végrehajtásához, vagy az adatkezelőnek nyomós jogos érdekei vannak.

Az adatfeldolgozásra a következők szerint kerül sor

  • ránk vonatkozó jogi kötelezettség alapján (bizonyos jogi kötelezettségek, amelyeknek a Kwapil & Co alá van vetve, megkövetelhetik tőlünk a személyes adatok feldolgozását), vagy
  • - az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelynek az érintett a szerződő fele, vagy az érintett kérésére hozott szerződéskötést megelőző intézkedések végrehajtásához; vagy
  • az általunk végzett adatkezeléshez fűződő jelenlegi jogos érdekek alapján, mint például a direkt marketing és más marketing- és reklámozási formák, a személyes adatok vállalatcsoporton belüli továbbítása belső irányítás céljából, a hálózat- és információbiztonság biztosítása, valamint kutatási célú adatkezelés, beleértve a piackutatást is.
  • Ha az adatfeldolgozás nem tartozik a fenti feltételek valamelyike alá, akkor az adatok feldolgozása előtt az érintett megfelelő hozzájárulását kérjük be. Az adatkezelés ezután csak a hozzájáruló nyilatkozatban elfogadott céloknak megfelelően és mértékben történik. A megadott hozzájárulás a jövőre nézve bármikor visszavonható.

 

Adatkategóriák

Az általunk feldolgozott személyes adatok a következők

  • Kereszt- és vezetéknév,
  • Annak a vállalatnak a neve és címe, amelynél Ön dolgozik
  • Annak a vállalatnak a telefonszáma (beleértve a mobilszámot is), ahol Ön dolgozik.
  • Az Ön e-mail címei a vállalatnál, ahol dolgozik
  • Termék- és szolgáltatási érdeklődés (a vállalat által mérve, amelynél dolgozik)
  • Információk a vállalkozásának vásárolt termékekről és szolgáltatásokról
  • Információ a vállalatuk pénzügyi helyzetéről, amelynél dolgoznak

Ezen túlmenően személyes adatokat gyűjthetünk sütik és hasonló módszerek segítségével, többek között, de nem kizárólagosan (lásd még a "Hozzáférési adatok" alatt):

  • Az Ön IP-címei
  • Az Ön cookie azonosítója
  • Az Ön webböngészője
  • Az Ön helye
  • A weboldalunkon meglátogatott oldalak

 

Hozzáférési adatok

A webstatisztikákhoz a weboldal meglátogatásakor egy naplófájlban rögzítik a hozzáférési adatokat: például a böngésző típusa, dátum és idő, IP-cím, az IP-cím származási országa és helye, a tartózkodás időtartama, az oldalletöltések és letöltések száma. Ezeket az adatokat kizárólag statisztikai célokra használjuk fel.
Személyes adatok nyilvánosságra hozatala

Az általunk megbízott megrendelésfeldolgozók megkapják tőlünk az Ön adatait, ha a megrendelés teljesítéséhez szükségük van rájuk. A megrendelésfeldolgozók többek között a szállítási és szállítmányozási vállalatok, a számlázásban és könyvelésben minket támogató vállalatok, illetve azok, amelyek átveszik az ügyféladatbázisunk központi tárolását. Egyedi esetekben személyes adatokat továbbítunk olyan vállalatoknak, amelyekkel együttműködünk ügyfeleink, beszállítóink és üzleti partnereink (például a KSV) hitelképességének és biztonságának ellenőrzése céljából.

Továbbá, a személyes adatok belső adminisztráció céljából továbbításra kerülnek a csoport vállalataihoz (a csoport vállalat(ok) az Interelectric AG valamennyi vállalatát jelenti(k)), beleértve harmadik országokat is. A csoportvállalatokon belül az alkalmazottak csak annyiban kapnak hozzáférést a személyes adatokhoz, amennyiben ez a tevékenységük ellátásához szükséges.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a harmadik országokba történő adattovábbítás jogilag csak akkor megengedett, ha az adott adattovábbításra vonatkozó mentesség van érvényben, vagy ha az adatvédelem megfelelő szintjét további intézkedések biztosítják (pl. a Bizottság megfelelőségi határozata).

Végül, a hatályos jogszabályok keretein belül személyes adatokat adunk át harmadik feleknek, ha erre törvényi kötelezettségünk van, vagy ha ez bűncselekmények üldözése, illetve jogaink és követeléseink gyakorlása és érvényesítése érdekében szükséges.

Sütik

A "Real Cookie Banner" hozzájárulási eszközt használjuk a használt cookie-k és hasonló technológiák (nyomkövető pixelek, webjelzők stb.) és a kapcsolódó hozzájárulások kezelésére. A "Real Cookie Banner" működésének részletei megtalálhatók itt.

A személyes adatok feldolgozásának jogalapja ebben az összefüggésben a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének c) pontja és a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja. Jogos érdekünk az alkalmazott sütik és hasonló technológiák kezelése és a kapcsolódó hozzájárulások.

A személyes adatok megadása sem szerződéses kötelezettség, sem szerződéskötéshez nem szükséges.
Ön nem köteles megadni a személyes adatokat. Ha nem adja meg a személyes adatokat, nem tudjuk kezelni a hozzájárulásait.

 

Más weboldalakra mutató linkek és harmadik féltől származó hirdetések

Weboldalunk bizonyos pontokon harmadik felek reklámjait és más weboldalakra mutató linkeket tartalmazhat, amelyekért nem vagyunk felelősek.

Néhány ilyen egyéb webhelyet tőlünk függetlenül üzemeltetünk, és eltérő adatvédelmi irányelvekkel rendelkezhetnek. Nyomatékosan javasoljuk, hogy tekintse át ezen egyéb weboldalak adatvédelmi irányelveit, hogy megértse, hogyan kezeljük a személyes adatokat ezekkel a weboldalakkal kapcsolatban, mivel nem vagyunk felelősek a nem a tulajdonunkban vagy fenntartásunkban lévő weboldalak tartalmáért, illetve az ilyen weboldalak használatáért és adatvédelmi irányelveiért.

Felhő

Fenntartjuk a jogot, hogy a személyes adatokat egy úgynevezett felhőben tároljuk. Ez azt jelenti, hogy az Ön személyes adatait a nevünkben egy felhőszolgáltató feldolgozhatja, és a világ különböző pontjain tárolhatja. Szervezeti és szerződéses intézkedéseket teszünk az Ön személyes adatainak védelme érdekében. Garantáljuk, hogy a személyes adatokat kizárólag a fent említett célokra használjuk fel.

A tárolás időtartama

A teljes üzleti kapcsolat időtartama alatt (a kezdeményezéstől a feldolgozáson át a szerződés megszűnéséig), valamint azon túl a törvényes megőrzési és dokumentációs időszakoknak megfelelően. Ezek többek között az osztrák kereskedelmi törvénykönyvből (UGB), a szövetségi adótörvénykönyvből (BAO), az általános polgári törvénykönyvből (ABGB) stb. következnek. Ezen túlmenően a megőrzési időnél figyelembe kell venni a törvényes elévülési időket, amelyek például az ABGB szerint bizonyos esetekben akár 30 év is lehetnek.

Adatvédelmi jogok

Ezúton hívjuk fel a figyelmét arra, hogy Ön, mint érintett személy, a következőkre köteles kiterjedt engedélyek Jogunkban áll gyakorolni az Ön általunk kezelt személyes adataival kapcsolatos jogait.

Hivatkozunk a GDPR 15. cikkére, amely az Ön tájékoztatáshoz való jogát szabályozza.

Hivatkozunk a GDPR 16. cikkére, amely az Ön helyesbítéshez való jogát szabályozza.

Hivatkozunk a GDPR 17. cikkére, amely az Ön törléshez való jogát szabályozza.

Hivatkozunk a GDPR 18. cikkére, amely a feldolgozás korlátozásához való jogát szabályozza.

Hivatkozunk a GDPR 20. cikkére, amely az adatok hordozhatóságához való jogát szabályozza.

Hivatkozunk a GDPR 21. cikkére, amely a feldolgozás elleni tiltakozás jogát szabályozza.

Hivatkozunk a GDPR 7. cikkének (3) bekezdésére, amely a hozzájárulás visszavonásához való jogát szabályozza, ha az adatkezelés a 6. cikk (1) bekezdésének a) pontján vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontján alapul (az érintett hozzájárulása).

Hivatkozunk a GDPR 77. cikkére, amely a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jogát szabályozza.

Automatizált döntéshozatal

Nem hozunk olyan döntéseket az üzleti kapcsolat létrehozására és végrehajtására vonatkozóan, amelyek kizárólag automatizált feldolgozáson alapulnak (beleértve a profilalkotást is) a GDPR 22. cikke értelmében.

A személyes adatok védelme

Elismerjük felelősségünket a ránk bízott személyes adatok védelmében az elvesztéstől, a visszaéléstől és a jogellenes hozzáféréstől. Különböző biztonsági technológiákat és szervezeti eljárásokat alkalmazunk az Ön személyes adatainak védelme érdekében.

Adatbiztonság

Az általunk feldolgozott személyes adatok biztonsága kiemelt fontosságú számunkra. Ezért ezeket az adatokat technikai és szervezési intézkedésekkel védjük, hogy hatékonyan megakadályozzuk a harmadik felek általi elvesztést vagy visszaélést. Különösen munkatársaink kötelesek betartani az adattitoktartási kötelezettséget. Az adatok védelmét szolgáló technikai biztonsági intézkedéseket rendszeresen felülvizsgáljuk, és szükség esetén a technika állásának megfelelően módosítjuk. Ezek az elvek azokra a vállalatokra is vonatkoznak, amelyek a nevünkben és utasításaink szerint dolgozzák fel és használják fel az adatokat.

Az adatvédelmi politika módosítása

Fenntartjuk a jogot, hogy rendszeresen módosítsuk adatvédelmi szabályzatunkat. Minden változást itt teszünk közzé. A feltüntetett dátum az utolsó módosítás dátumát tükrözi. Javasoljuk, hogy rendszeresen látogasson el a weboldalra, hogy megtekinthesse az adatvédelmi szabályzat legfrissebb változatát. Az adatvédelmi szabályzat módosítása a közzétételkor lép hatályba. Ha a módosítások hatálybalépését követően továbbra is hozzáfér vagy használja szolgáltatásainkat, az a módosított Adatvédelmi szabályzat elfogadásának minősül.

Hozzájárulás

A weboldal használatával a felhasználó elfogadja a jelen adatvédelmi szabályzat feltételeit, és engedélyezi a Kwapil & Co számára, hogy az itt leírtak szerint a személyes adatokat a megadott célokra feldolgozza.

Hozzájárulás-kezelési platform a Real Cookie Banner által